Stärk relationen till dina nära och kära

Stärk relationen till dina nära och kära

I det digitala samhället som råder idag är människor ständigt uppkopplade. Det kan göra att relationer tar skada. Om du inte vårdar dina relationer kommer de tids nog att ta slut. Om du har barn och en kärleksrelation är det extra viktigt att du avsätter tid till att umgås. Att spela sällskapsspel med familjen är ett bra sätt att umgås utan skärmar. Det finns en mängd sällskapsspel som passar till olika tillfällen. Sällskapsspel är perfekt om du vill umgås mer med dina barn. När du spelar med dina barn kan det bli intressanta samtal. Sällskapsspel är även lärorika för barn. De kan exempelvis utveckla språket, öva på att vara social och träna på turtagning. Om du inte har barn kan du absolut spela spel med din kärlekspartner. Det finns spel som hjälper till att stärka relationen. Att spela spel tillsammans är att prioritera relationen, det blir partid. Under spelets gång kan ni kanske samtala mer på djupet. Det behöver inte vara livsomvälvande diskussioner men att prata om mer än vardagsbestyr är viktigt för båda parterna. Ett tips är att införa en spelkväll i veckan, då vet alla vad som gäller och även om det knorras kommer det uppskattas av alla när spelet väl är igång.

En kärleksrelation behöver omvårdnad

Om du vill vårda din kärleksrelation ännu mer är ett tips att försöka ge din partner små gester under dagen. Det räcker med en kram, en puss eller ett litet sms. Att uttrycka din uppskattning och tacksamhet gentemot din partner är stärkande. Att ge närhet till sin partner är också viktigt för relationen. Det kan vara en ryggmassage eller en lång kram.

Prioritera barnen, för en dag har de flyttat ut

Att vårda relationen till barnen är också viktigt. Det är viktigt att stanna upp och verkligen ta vara på det som är just nu. Barn växer och förändras ständigt. Därför ska du inte skjuta på att umgås med dina barn. Spring inte för fort i ekorrhjulet så att du missar din partner och dina barn. En dag kommer barnen att vara utflyttade och då är det helt plötsligt försent. Fundera över vad som är viktigt på riktigt och ta beslut som överensstämmer med det. Du behöver inte alltid ge dina barn flera timmar, det kan räcka med 15 minuter per dag som du verkligen helhjärtat lägger allt fokus på barnen.