Minska stress med hjälp av trädgården

Minska stress med hjälp av trädgården

En trädgård kan vara perfekt att ha tillgång till när du vill slappna av, eller syssla med något som inte gör dig stressad. Att vara i naturen/trädgården kommer hjälpa dina stressnivåer en hel del, fokuset kommer nämligen ligga på allt naturligt istället.

Att ha tillgång till naturen på något sätt har visat att det hjälpt människor som inte mår jättebra, speciellt de sjuka och äldre.

Bor du i en storstad finns risken att du är mer stressad jämfört med de som bor ute på landet. Hjärnan störs hela tiden av telefoner, de hårda materialen, folksamlingarna och den bullriga trafiken.

Ta hjälp av trädgården

Om du har en trädgård är det en perfekt plats att gå till när du känner dig stressad eller vill slappna av. Det finns en hel del småjobb du kan fokusera på istället för ditt stressiga jobb, till exempel plantera blommor och grönsaker, rensa ogräs eller bygga en liten uteplats med ett par stolar, bord och kanske en eldstad. Hos www.wexthuset.com kan du hitta vackra blommor och andra växter att plantera,

Allt du egentligen behöver göra för att stressa ner är att fokusera på arbetet, lyssna på naturen runt om kring och andas.

Genom att gå ut i trädgården en stund varje dag kommer du både känna dig lugnare, få lite frisk luft, motion, och dessutom D-vitamin om det är soligt.

Svårt att ta dig ut?

Det är inte alltid lätt att ta sig ut varje dag. Det finns nämligen alltid flera andra saker du måste hinna göra. Här kommer därför några steg som förhoppningsvis kommer göra det lättare när det känns jobbigt.

  • Börja med att gå ut i din trädgård.
  • Ta en titt och se vad som finns att göra/vad du vill göra.
  • Sätt en tid för hur länge du ska pyssla ute i trädgården.
  • Gå verkligen in för det du bestämmer dig för att göra. Fokusera på hur det ser ut, känns och luktar.
  • Skulle du börja tänka på något annat, försök styra tillbaka tankarna till det du håller på med.
  • Sluta med det du gör när den tid du satt går ut. Stressa inte med att göra klart. Fortsätt istället dagen därpå.
  • Sätt dig ner på trappan, eller stolen du har i trädgården när du är färdig. Tillåt dig själv att vara nöjd med det du gjort.
  • Upprepa sedan nästa dag om vädret tillåter.