Skaffa hund och förbättra hälsan

Skaffa hund och förbättra hälsan

Ett både mysigt, lurvigt och roligt sätt att förbättra hälsan är genom att skaffa hund. Det visar sig att hundägare naturligt får bättre hälsa och att hunden för många hälsobringande effekter med sig.

Skaffa hund

Naturligtvis ska du bara köpa en hund om du tycker om hundar, men de flesta personer som lärt känna en hund brukar bli riktigt förtjusta i människans bästa vän. Det är inte utan orsak som hundar kallas så. Ska du köpa en hund är det smart att läsa hundtidningen Härliga hund för att både lära dig mer om vad ett hundägarskap innebär, men också för att hitta en ras som passar dig. När du köper hund är det viktigt att inte utgå från utseendet, hur lätt det än kan vara, utan att utgå från temperamentet. Du och din hund måste ha samma temperament. Gilla samma livsstil. Det är därför till exempel Gold retriever och Labradorer är så populära som familjehundar. De kräver inte promenader på två mil varje dag, utan trivs bra med lagom långa promenader och att få umgås med människor. En hundras som är riktigt vacker och tilltalande är ju Border collie, men det är en hundras som kräver väldigt mycket motion och intellektuell utmaning.

Hunden och hälsan

En hund främjar hälsan på flera sätt. Det är mysigt och rogivande att umgås med hundar. Är du väldigt stressad, så kommer du må bra av att ha en hund att klappa och umgås med. Sedan kräver ju hundar promenader. Flera gånger om dagen. Det gör att du som hundägare naturligt får mycket rörelse. Även små hundar kräver motion. Även om du köper en Yorkshireterrier, så kommer du behöva gå ut och gå flera gånger om dagen. Det är viktigt att en hund motioneras och inte blir överviktig.