Hitta nya vänner

Hitta nya vänner

Vi behöver alla hälsosamma vänskapsrelationer. Samtidigt är det många som känner sig ensamma. Ibland kan vi behöva göra aktiva beslut för att hitta vänner och få ett större socialt liv.

Hitta vänner genom en hobby

Ett bra sätt att hitta nya vänner är genom en gemensam hobby. Gillar du att träna kan du gå till gymmet för att lära känna nya människor. Oftast kan det vara smart att satsa på en lagsport, som korpfotboll eller träna innebandy med ett gäng. Då kommer du träffa samma individer varje vecka. Just sport är ett bra sätt att lära känna nya personer.

Börja sjunga i kör

Ett annat sätt att lära känna nya människor är genom att börja sjunga i kör. I kyrkan kan du alltid hitta en kör som du kan vara med i. Ofta finns det ganska många medlemmar i kören, så troligtvis kan du hitta någon som du känner att personkemin fungerar med. Det finns många olika körer att välja mellan beroende på vad du tycker om att sjunga, och naturligtvis din musikaliska nivå. Är du mycket musikalisk kan du vara med i mindre ensemble, vilket garanterat kommer ge dig nya vänner.