Gör en hälsosam bucketlist

Gör en hälsosam bucketlist

Ett smart sätt att få in mer hälsa i vardagen och på semestern är genom att göra en riktigt utmanande och hälsosam bucketlist. Våga utmana dig själv och dina nära och kära på roliga och fartfyllda äventyr.

Bucketlist

En bucketlist är en lista med saker som man vill göra någon gång i livet. Ofta brukar man säga att man vill göra vissa saker innan man dör, men så dramatisk behöver du inte vara. Det smartaste är faktiskt att göra flera bucketlistor: dels en bucketlist över saker som du alltid velat göra, dels en bucketlist över saker du ska göra inom närmaste året. Ta fram ett dokument på datorn, eller så köper du en riktigt fin anteckningsbok där du skriver en lista över saker som du någon gång vill göra. Ni kan också skapa en bucketlist som familj.

Hälsosam bucketlist

Om du vill få in mer hälsa i din vardag är det smart att göra en bucketlist som kräver att du tränar till olika arrangemang. Du kan anmäla dig till ett lopp, som Stockholm marathon, Tjejmilen eller Vasaloppet. Då har du både något spännande att se fram emot, en rejäl utmaning att pricka av på din lista, samtidigt som du också måste träna. Just lopp är ett väldigt bra sätt för att få in mycket träning i vardagen. Andra idéer kan vara att du vill klara av en speciell vandring. Om du alltid har drömt om att vandra Kungsleden, så kan du skriva upp det på din bucketlista för att fullfölja drömmen under det här eller nästkommande år. Sedan börjar du träna så att du verkligen kan vandra 40 mil och njuta.

Bucketlista för semestern

För att få in mer äventyr på semestern kan du skriva upp roliga saker som du någon gång vill göra i ditt liv. Är du riktigt äventyrlig och älskar adrenalinkickar kan det vara saker som att hoppa Bungy jump, testa fallskärmshoppning, bergsklättring eller något annat som ger en rejäl utmaning. Om du bara vill ha en härlig utmaning på semestern, men utan att behöva riskera livet så att säga, så kan en cykelsemester på Gotland eller vandra i Alperna vara bra tips. Du kan också ha som mål att jogga en mil i varje huvudstad som du söker.