Naturlig eller omgjord – Vilken livsstil väljer du?

Naturlig eller omgjord – Vilken livsstil väljer du?

Plastikkirurgi är ett hett ämne som många har delade åsikter om. Vissa anser att fillers, implantat och andra skönhetsbehandlingarna är rena nonsensen medan andra väljer att lägga merparten av sin lön på just detta för att se bättre ut och därmed höja sin självkänsla.

Skönhetsbehandlingar och ingrepp blir allt vanligare och andelen varumärken och leverantörer av exempelvis bröstimplantat har också ökat markant. Bland annat kan du numera hitta https://motiva.health/se/ som gör bröstimplantat för kvinnor, jämsides med de stora leverantörerna som Mentor och Allergan.

Ingrepp som gör skillnad

Att göra olika skönhetsingrepp behöver dock inte enbart ha en estetisk grundorsak. Det kan helt enkelt ha att göra med att du har drabbats av skador i och med en förlossning och får för mycket slapp hud som är i vägen. Att dina bröst är för tunga och du behöver göra ett bröstlyft. Eller att du behöver använda botox på grund av nerver som gör att ditt utseende påverkas i ansiktet, till exempel. I vissa fall kan det även betalas av staten trots att det anses som ett estetiskt ingrepp, men då måste du också bevisa att det som ska göras kommer att underlätta för dig i ditt liv.

I andra fall är det enbart i ditt huvud det sker – du själv kanske lider av en för stor näsa eller för små bröst som normalt ingen annan direkt tänker på. I dessa fall får du räkna med att betala kalaset själv. Dock kan även ett sådant ingrepp göra stor skillnad på hur du ser på dig själv efteråt.

När skönhetsingrepp går till överdrift

Visst är det skönt att gå på massage, göra ansiktsbehandlingar eller se hur du blir nöjdare av att gå ner några kilon. Men ibland kan skönhetsingrepp gå överstyr och det kan bli svårt att sluta fylla ut smårynkor eller ställen där volymen har försvunnit. Att göra för mycket kommer att både förstöra ditt utseende och din ekonomi. Om du till exempel gör för mycket riskerar du ärrvävnad eller misstag som till slut gör att du ser värre ut än när du började. Många kändisar har tyvärr svårt att sluta lägga sig under kniven, eftersom de ständigt vill förbättra sitt utseende vilket kan resultera i en ännu lägre självkänsla till slut. Så gör dig själv en tjänst – ta hand om dig men låt inte skönhetsindustrin ta över ditt naturliga jag – du ska ju trots allt älska dig själv först.