Livsstil: digital nomad

Livsstil: digital nomad

Älskar du att resa? Skulle du vilja kunna resa och jobba samtidigt? Idag finns det personer som är digitala nomader. Det är en livsstil där man är på ständigt resande fot, samtidigt som man jobbar på datorn.

Digital nomad

Globaliseringen och den tekniska utvecklingen möjliggör att människor kan leva som digitala nomader. Istället för att de har en fast bostad som oss andra människor, så har de sin resväska och dator som sin fasta plats i livet. För att bli en digital nomad behöver du ha ett företag som du driver via din dator. Du kan arbeta med design, ha en e-handel, var konsult eller fotograf. Typen av jobb växer hela tiden. Sedan reser du från plats till plats. Bor på hotell, vandrarhem eller en hyr lägenhet för ett tag.

Eget företag och pengar på banken

Du älskar att läsa resetidningen Vagabond och skulle vilja bli digital nomad. Då måste du börja med att starta ett företag som du kan leva på. Förutom att ha ett företag som du kan försörja dig på oavsett vart du är i världen, så behöver du också ha pengar på banken. Det är klokt att ha ett sparkapital på minst 45 000 kronor när du reser iväg. Helst ännu mer pengar. Naturligtvis beror det också på hur mycket inkomst ditt företag ger dig. Det finns många communitys som du kan bli medlem på online, för att lära känna andra digitala nomader och få smarta tips. Det är vanligt att digitala nomader möts upp på olika platser i världen, umgås och hjälper varandra.