Livsstil: hästar och ridsport

Livsstil: hästar och ridsport

Hästmänniskor är verkligen speciella. Om du väl har börjat med hästar och ridsport, så är det en livsstil som troligtvis kommer att genomsyra hela ditt liv.

Ridsport

Hästar och ridsport är en av Sveriges största intressen. Det finns faktiskt fler hästar än kor i vårt avlånga land. Att hålla på med hästar och ha egen häst tar mycket tid. Om du tycker att hundmänniskor är speciella, då är det ingenting mot hästmänniskor. En hund kräver sin tid, men en häst kräver ännu mer tid. Särskilt som de flesta hästägare har flera hästar.

Hästar som livsstil

En häst behöver utfodras och släppas ut. Spiltor och boxar ska mockas, spånas eller halmas. Stallgången ska sopas. Hö och foder ska vägas upp – förutom att hästen behöver mat fyra gånger per dag. Hästar behöver både mycket motion och utrymme. Det är alltid något som ska fixas: en dörr i stallet som behöver lagas, stängsel som behöver sättas upp eller hö som ska hämtas. Det innebär att personer som håller på med hästar spenderar väldigt mycket tid kring sitt intresse. Förutom att det mesta av deras pengar går till hästen. Även personer utan egen häst spenderar mycket tid i stallet.