Skaffa guldkant på tillvaron

Skaffa guldkant på tillvaron

Att ha en guldkant på vardagen kan vara svårt om ekonomin inte riktigt går ihop. Det behöver dock inte vara särskilt svårt att skaffa sig större ekonomiska marginaler. Allt för många stirrar sig blinda på att försöka öka sin inkomst, när det i princip fungerar minst lika effektivt att minska sina utgifter för att frigöra mer pengar i vardagsekonomin. Här kommer några enkla tips på hur man kan tjäna in en hel del pengar via små förändringar.

Många bäckar små

De flesta känner till uttrycket: Många bäckar små. När det kommer till att förbättra sin vardagsekonomi är det ett bra talesätt att följa. Det innebär att många små besparingar kan leda till en större intjänad summa varje månad. Omvänt kan det även betyda att många små utgifter som kan verka vara struntsummor, tillsammans kan förhindra en guldkant på tillvaron. Ett bra exempel är en take away kaffe som köps in varje dag på väg till arbetet. Även det billigaste bryggkaffet för 20 kr, blir närmare 6000 kr per år.

Välja rätt inköpsställen

Många prylar som köps in i hemmet går att få billigare någon annanstans. Det finns idag en uppsjö av olika e-butiker där det går att beställa de enklaste saker riktigt billigt. Ett bra exempel är https://estore.nu/sv/ som erbjuder ett stort utbud av billiga produkter. Där behöver man inte lägga en förmögenhet på nästa halloweendräkt, adaptrar eller varför inte ett stöd för ryggen. Vi en e-butik går det enkelt att jämföra priser och man får produkterna levererade till hemmet. När det kommer till matinköp kan det variera så mycket som 37 procent mellan likadana matkassar från olika matbutiker.

Hitta dina alternativ

Den som kör mycket bil bör fundera på att byta ut en del av resorna mot billigare alternativ. Kanske går det att promenera eller cykla till arbetet under sommartid. Det är ofta de små sträckorna i staden som slukar mest bensin. När det kommer till försäkringar och andra avtal som el, mobiltelefoni och internet, kan man försöka hitta billigare alternativ. Det lönar sig även att titta igenom sina kontoutdrag och se om det dras småsummor varje månad som man egentligen inte vet vart de går till. Det kan handla om prenumerationer vilka man inte längre nyttjar.