Så tar du hand om din munhälsa

Så tar du hand om din munhälsa

Att ha ett fint och inbjudande leende är något som många strävar efter. Men för att du få ett fint leende krävs det att du tar hand om din munhälsa. Därför kommer vi i det här inlägget ge dig en kort guide för hur du allra bäst kan ta hand om din munhälsa. Detta för att du ska trivas med dina tänder och för att andra ska lägga märke till ditt vackra leende.

Implantat

Vi börjar det här inlägget med att utgå från värsta tänkbara scenariot, vilket innebär att du har en eller flera trasiga tänder som behöver ersättas. Det här är något som det sällan pratas om och därför är det viktigt att du vet om att det finns möjlighet att ersätta den trasiga eller saknade tanden med ett implantat. Om du tror att detta kan vara ett bra alternativ för dig, vänder du dig till din tandläkare. Du kan använda din sökmotor och söka efter implantat i Stockholm för att se vilka tandläkare i Stockholm som gör implantat.

Dagliga rutiner

Om du vill ha en bra munhälsa krävs det att du tar hand om dina tänder dagligen. Ända sedan barnsben får vi lära oss att man behöver borsta tänderna både morgon och kväll för att vi ska slippa hål i tänderna. Därför är det viktigt att du har en bra rutin och ser till att borsta dina tänder dagligen. Du kan borsta dina tänder med en vanlig tandborste eller med en eltandborste. Förutom att det finns en hel del olika varianter på tandborstar så finns det också många varianter av tandkräm. För att välja rätt tandkräm ska du utgå från dina behov. Om du till exempel har problem med ilningar i tänderna ska du välja en tandkräm som motverkar ilningar. Sedan finns det också tandkrämer med extra mycket fluor i sig, vilket är bra för dig som tenderar att lätt få karies. Välj den tandkräm och tandborste som passar dig och dina behov bäst och se till att använda dem både morgon och kväll.

Tandtråd

En sak som många kan glömma bort att använda är tandtråd. Tandtråd är viktigt att använda för att ditt tandkött ska vara friskt. Dessutom kan du med hjälp av tandtråd få bort matrester som fastnat mellan dina tänder som kan ligga och fräta på tänderna, vilket i sin tur kan leda till karies. Därför ska du se till att köpa hem tandtråd och använda det i din rutin.

Munskölj

Många använder sig av munskölj för att fräscha upp sin andedräkt mellan tandborstningarna. Men det många glömmer bort är att munskölj också kan användas i samband med tandborstningen. Något som är viktigt att komma ihåg är att munskölj kan inte ersätta en tandborstning, men det går att använda som komplement. Det finns många olika sorters munskölj att välja bland. Till exempel de som innehåller mycket fluor, vilket är bra för dig som haft problem med karies.