Förbättra relationen med dig själv

Förbättra relationen med dig själv

Relationen till dig själv är den viktigaste av alla relationer. Men att inte tycka om sin egen spegel bild är väldigt vanligt. Det är dig själv du ska leva med hela livet och just därför är relationen till dig själv så himla viktig. Om du inte älskar dig själv och din kropp är det dags att jobba på det. Fundera över vad det är du inte gillar med dig själv. Vissa saker kan du göra något åt medan andra bara är att acceptera. Om du exempelvis är missnöjd med dina bröst och verkligen skulle vilja göra något åt dem ska du undersöka vilka möjligheter som finns. Att göra ett bröstlyft kan vara det du behöver för att kunna må bra i din kropp. Det finns flera anledningar som kan ligga till grund till att du är missnöjd med brösten. Brösten förändras exempelvis efter en graviditet och amning. En hängande byst kan dels kännas jobbigt att ha men det kan också orsaka smärta i rygg och axlar. De kan även vara i vägen när du tränar. Oavsett anledning kan du boka in en konsultation för att få mer information om vad som skulle kunna vara aktuellt för dig.

Lär dig älska din kropp

När du har förändrat det du kan genom träning eller skönhetsingrepp ska du försöka att sluta fred med din kropp. Nyckeln för att lyckas är att börja lyssna på kroppens signaler. Känn efter vad den behöver och försök att behandla kroppen som en vän som du vill skydda. Klä dig i kläder som du gillar och som sitter bra på din kropp. Strunta i det senaste modetrenderna. Att gå runt naken hemma kan vara en bra sak som du kan göra för att lära känna din kropp mer. Sociala medier kan påverka dig negativt och om du vet med dig att du blir triggad av vissa konton är det dags att trycka på avfölj. Gå igenom dina sociala medier och rensa bort allt som ger dig negativitet.

Investera i dig själv

En bra relation till dig själv är inget som du kommer att bygga upp på en dag. Det kan ta ett tag men det är definitivt inte omöjligt. Att älska dig själv betyder inte att du inte har tid med andra eller kan prioritera andra utan det handlar om att vara snäll med dig själv. Du är den enda personen som du inte kan fly ifrån så du har allt att vinna på att älska dig själv. Du få effekter som att bli lugnare, tryggare och lyckligare. När du mår bra i ditt eget sällskap kommer du förmodligen inte att behöva samma bekräftelse från andra. En stor fördel med att vara din egen bästa vän är att du kan både lugna och peppa dig själv i stressiga och jobbiga situationer. Att vara stolt över dig själv betyder inte att du är självisk. När du kan vara stolt över dig själv fullt ut kommer du att märka att det är en fantastisk känsla.