Pinterest ger mig idéer – Nytt “köksbord”?

Saija

Jag brukar kika in en snabbis på Pinterest nån gång om dagen och igår kväll fastnade jag för en bild och jag började få en idé.

Idag har jag funderat, googlat runt, mätt, räknat kostnad osv och ja, det här kan nog vara genomförbart någon gång i framtiden. Jag har ju inte haft ett ordentligt kök sedan jag och Dan separerade och jag saknar mitt fina kök som JAG inredde då. Men, likadant vill jag inte ha det igen så jag klurar på något nytt.

Visst skulle jag kunna köpa ett vanligt litet bord med fyra stolar men det är ju lite tråkigt och ingen utmaning.

Här är lite inspobilder;


Tanken är alltså att ta en Kallaxhylla (se nedan) från IKEA, lägga ner och lägga på (limma) en skrivbordsskiva. Skivan kommer att sticka ut en bit på ena sidan vilket då ska bli “bordet” (så att man får plats med benen under skivan)
Höjden blir ungefär densamma som för ett vanligt köksbord och jag tänker att man kan ställa några pallar på den sidan. Det får alltså utan problem plats 3 pallar och fler än så behöver vi faktiskt inte. Skulle man någon gång vara fler så kan mna alltid ställa dit extra pallar tillfälligt.

Då blir “hålen” i hyllan som står “utåt” synliga och där tänker jag att det är bra förvaring. Några korgar och kanske någon extra glasskiva i något “fack”, det kan nog bli snyggt.

Då får jag plats med 2 hyllor bakom pallarna, precis som jag hade förut. Egentligen skulle jag kunna tänka mig några vägghyllor där bara men de här väggarna är ju hopplösa att borra i och jag klarar det inte själv så hyllor blir helt enkelt enklare.

Så, ungefär som på bilden längst ner (ovanför) fast med en lite längre bordsskiva åt ena hållet. Hänger ni med?

Vad tror ni?
En lite annorlunda lösning men jag tror att det kan bli bra.Lämna ett svar

Namn*
Email*
Url
Din kommentar*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>