Innan snön faller

Kategorier:Boktips
Saija
Innan snön faller Bokomslag Innan snön faller
Anna Varga
Helena Kubicek Boye
Spänningsroman
Bokfabriken
2018-01


Innan snön faller är en spänningsroman som utforskar gränsen mellan det normala och vansinnet. Det är Helena Kubicek Boyes skönlitterära debut.

Höstens mörker sänker sig över den mytomspunna rättspsykiatriska kliniken i Säter. Bakom byggnadernas vackra fasader sitter de brottslingar som bedöms vara för sjuka för att kunna avtjäna sitt straff i vanligt fängelse. Den nyutexaminerade psykologen Anna Varga har fått en tjänst vid kliniken i Säter, och lämnar med glädje Stockholmslivet bakom sig.

Annas glädje försvinner snabbt då hon nås av hotfulla meddelanden. Kort därefter hittas en patient död, och driven av sin nyfikenhet ger sig Anna ut på en jakt som leder henne bakåt i tiden, då gränsen för sjukt och friskt styrdes av kön och social tillhörighet. Hoten mot Anna blir allt allvarligare och det är tydligt att någon inte vill att hon ska gräva djupare. Vem kan Anna egentligen lita på? Och kommer hon någonsin att få reda på sanningen om vad som försiggår på Säter?

Gilla
Gilla Älska Haha Wow Ledsen Arg

2 Kommentar

  1. mamma
    26 januari 2018 at 23:23

    Meh, om du skriver en recension så måste du också ge ett betyg!?!

  2. mamma
    27 juni 2018 at 14:39

    Din mamma har precis börjat läsa denna. Bara för att handlingen är här i Dalom, i Säter. Tänkte att en thriller skulle inte skada. Sen blev jag ytterst tveksam till om jag vill läsa den. Därför letade jag för att se om du läst den, o efter ditt betyg lär jag fortsätta läsa 😀 hoppas jag också gillar den! Puss

Lämna ett svar

Namn*
Email*
Hemsida

Ditt meddelande*

Du kan använda dessa HTML-taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>