Håret är inte huvudsaken

Saija

Hjälp! Jag har såna “hårproblem” just nu!!

Jag har ju i flera år haft kort svart hår (när jag inte satt i extensions eller dreads) som jag behövt färga nästan varje vecka.
Mitt hår växer hyfsat fort och det blir snabbt en ful utväxt när man har svart hår och det är både jobbigt och dyrt att hela tiden behöva färga.

Min naturliga färg är.. GRÅ!
Alltså helt grå!
Hur och när detta inträffade vet jag inte riktigt men det var nog många år sedan.
Nog för att jag är farmor men, jag är faktiskt bara 42 😳😒

Så, nu har jag tröttnat på att färga och tänkte att jag skulle testa att ha min naturliga färg.
Här nedan ser ni hur det ser ut nu när jag rakat ner sidorna till min naturliga färg. Ser ni hur ljust det är?

Men jag har ännu inte kommit på hur tusan jag ska kunna få hela håret till min naturliga färg. Det blir ju en superful utväxtrand där jag inte har rakat!

Jag har haft tankarna på att helt enkelt ta steget och raka av allt (!) och sen spara ut det, då får jag ju min naturliga färg på en gång, men jag törs inte!
Jag kommer ju inte att se klok ut!

Tanken är iallafall att låta håret växa ut i den naturliga färgen för att se hur det blir.
Det kan ju vara rätt fint med kort grått hår (se bilderna nedan). Man kan ju även slänga i lite svarta eller mörkgrå slingor, eller färga hårbotten lite, för att få lite “liv” i det.

Jag tror att mitt hår är mer vitgrått än den där silvermörkgrå färgen, det är svårt att se redan nu när det är så kort och dessutom jämför man ju med det svarta uppepå.
Alla tycker att jag passar i svart och ska fortsätta ha det men jag har blivit bekväm av mig och jag känner mig så himla ofräsch när det blir utväxt efter bara 4-5 dagar.

Vad tror ni?
Vaaad ska jag göra!!?? Hjäääälp!

Det är ju galet fint med långt grått hår också!2

 1. ejmis
  17 juni 2018 at 14:45

  Åh så snygga grå frisyrer! Jag färgar inte längre och det är så skönt!!

 2. Maria
  17 juni 2018 at 15:59

  När jag var barn fanns det en mamma i samma område som hade helt grått hår. Hon måste ha varit drygt 30 och hade en tjock grå page och min mamma var sjukt avundsjuk för hon tyckte det var snyggt. Lite komiskt eftersom det i vår familj inte tycks att vi blir så värst gråhåriga.

 3. mamma
  19 juni 2018 at 00:40

  Är du så grå, nästan värre än mig? Fast jag tycker ju grått är skitsnyggt. Men vet du, nu säger alla att jag inte får klippa kort, för jag har så tjockt fint långt hår. Så nu är jag helt kluven vad jag ska göra. Egentligen är det skönt att vid behov bara fixa en hästsvans annars ha håret löst. Men jag är ju gammal, gamla tante har inte långt rakt hår…usch jag vet inte vad jag ska göra.Har du läst kommentarerna på ditt förslag, att färga mitt hår och klippa kort och busigt. Men det har jag ju inte råd att underhålla så det faller ju redan där..puss

 4. Jag gjorde det! |Svara
  26 juni 2018 at 22:17

  […] Jag skrev om det för någon vecka sedan, om mitt hår, och hur less jag var på det. Jag hade några olika förslag på hur jag kunde göra och jag har försökt ha tålamod och spara ut det men nää, det såg verkligen inte klokt ut med en 2-centimeters utväxtrand från kolsvart till ljusgrått! […]

Lämna ett svar

Namn*
Email*
Url
Din kommentar*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>