Före och efter redigering

Saija

Jag älskar ju att fota men minst lika mycket tycker jag om att redigera bilder och jag kämpar med att både lära mig alla program jag har samt med att lära mig “att se” när en bild är bra redigerad.
Ibland går det bra, ibland mindre bra, men det är väl som med allt annat, träning ger färdighet.

Jag har använt mig av Photoshop och Lightroom i många år och just när det gäller redigering av mina foton är det Lightroom jag använder men jag köpte nyligen Luminar 4, ett skojigt “tillbehör” till Lightroom (kan även användas helt separat).

Bilderna nedan är redigerade endast i Luminar 4.


Före & Efter (dra i slidern för att se skillnaden)Vill ni se fler före och efter-bilder? 1. mamma
  18 juli 2020 at 23:46

  Visst är vinterbilden från Fredriksberg? Den vägen jag alltid går ner till loppis tycker jag minsann…Det tog en stund innan jag fattade vad jag skulle göra, läste förstås inte instruktionerna för att se hela bilderna, moahahaha, trodde du inte va? Visst är det kul med t.ex olika himlar fast jag tycker det är fusk. Men att få till dagrar på bra sätt så delar som ligger i skugga framträder bättre, det är en konst som du behärskar. pusspåre

  • Saija
   20 juli 2020 at 10:22

   Det stämmer bra det 🙂
   Nja jag håller ju inte riktigt med där, jag ser på bildbehandling på samma sätt som konst. Det är ju en slags konstform att göra om bilder.
   Dessutom är det ju så att fotar man bara i RAW så måste man redigera bilden för annars är den helt “platt”. En jpg behandlas ju automatiskt.
   Däremot MÅSTE man ju inte byta himmel, men om det förbättrar en bild så varför inte? 🙂
   Puss tebax

Lämna ett svar

Namn*
Email*
Url
Din kommentar*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>