Dubai – Fountain

Kategorier:Dubai 2017, Semester/Resor
Taggar:,
Saija

En gratis ljus- och vattenföreställning i centrala Dubai lockar många besökare med sin spektakulära koreografi.

Dubai Fountain är världens största fontänspel. Fontänen skjuter upp kraftfulla vattenstrålar över 150 meter upp i luften, som ackompanjeras av musik och lyses upp av laserprojektioner och tusentals lampor. Den utformades av samma personer som skapat ett annat världsberömt fontänspel, vid Bellagio Hotel and Casino i Las Vegas.

Fontänen är över 275 meter lång och ligger i den 12 hektar stora sjön Burj Khalifa Lake framför Dubai Mall.

Slå dig ner och titta på vattenföreställningen på Waterfront Promenade utanför gallerian. Det här är den populäraste platsen för att titta på fontänen. Några minuter före varje föreställning rusar folk ut från shoppingcentret och gatan fylls snabbt. Kom tidigt så att du får en bra plats långt framme. Du kan även boka bord vid någon av restaurangerna som vetter mot sjön och fontänen. En annan bra utkiksplats är bron mellan shoppingcentret och Souk Al Bahar. Där är det också mindre folk.

Varje föreställning är omkring tre till fem minuter lång. Njut av showen när dussintals högtrycksstrålar rör sig i takt med musiken. Ljuskäglor som strålar upp från fontänen kan ses på över tre mils avstånd.

Se till att stanna och titta på flera föreställningar. Det finns flera olika shower varje kväll och var och en har egen musik och ett eget fontänspel.Lämna ett svar

Namn*
Email*
Url
Din kommentar*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>